Tuesday, March 25, 2014

GÖRSELLERİNİZDE ''TELİF'' SORUNU YAŞAMAYIN!


Blogunuz için içerik oluştururken en az içerik konusu seçmek kadar titizlendiğiniz ve belki zaman zaman zorlandığınız diğer konu da ‘’görsel seçmek’’tir. Seçeceğiniz görselin yüksek çözünürlükte olması, kısa ya da uzun vadede telif sorunu yaşatmaması başlıca kriterleri oluşturur. Bu noktada hem yüksek çözünürlükte görsel seçmek hem de görseli izinsiz kullanmamak ve görsel kullanırken ücret ödememek adına  güzel bir haberimiz var. Getty  Images geçtiğimiz günlerde ticari olmayan içeriklerde Getty Images fotoğraflarının ücretsiz olarak kullanılabileceğini açıkladı. Bu doğrultuda 40 milyon civarı görseli bloggerların kullanımına açan Getty Images arşivinden görsel kullanmak için, seçtiğiniz görseli bilgisayarınıza kaydetmenize gerek kalmıyor. Görseli tıkladığınızda embed edebileceğiniz link kendiliğinden karşınıza çıkıyor. Görseli blogunuza embed ederek, ücretsiz şekilde kullanabiliyorsunuz.
Elbette Getty Images’ın tüm görselleri bu kapsamda bloggerların hizmetinde değil. Özel koleksiyon görsellerini ücretsiz olarak kullanma şansınız ne yazık ki yok ancak paylaşılan 40 milyon görsel de büyük ölçüde sizi mutlu edecektir.
Özellikle yenilenen Yazarkafe’de görsellerin belirli bir standartta olması gerekiyor. Çözünürlük ve boyut olarak Getty Images’tan alacağınız ve blogunuzda kullanabileceğiniz bu görseller Yazarkafe’ye de içerik gönderirken problem yaşama sorunun da önüne geçiyor.

Devamı: bumhaber'de!

No comments: