Thursday, January 16, 2014

BLOGGER'LIK BİR MESLEK Mİ ?




Pazarlama iletişimi faaliyetlerinde içerikle pazarlamanın öneminin arttığını önceki yazılarımda sayısal verilerle birlikte paylaşmıştım. Bunun devamı olarak ‘’blog yazarlığı’’nın markalar tarafından ne kadar önemsendiğini gösteren gelişmeler devam ediyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar blog yazmak, blogger olmak kişiler için sadece bir manevi tatmin aracı iken bugün blog yazarlarını bunu gelire dönüştürebiliyor. (Bkz: Bumerang Network)

Bunun da dışında artık markalar, kullanıcılara salt reklam kokan, klasik pazarlama cümlelerinden oluşan içeriklerle ulaşamayacağını anlayınca kendi içlerinde kurumsal blog yönetimlerine ağırlık verdiler. Ve bugün markalar iş ilanları ile ‘’blogger’’larını aramaya başladılar. Burada amaçlanan, markalarının hedef kitleleri ile uyumlu olabilecek ve ilgilerini çekebilecek nitelikli içerikler üretmek. Arama motorlarında bu içeriklerle potansiyel müşterileri ile buluşmak, tüketicinin bilgi ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Bunları da, blog diline hakim olan, resmi olmayan, sıcak bir iletişim kurabilen bir ekiple gerçekleştirmek yönünde çalışıyorlar. Bunun insan kaynakları tarafından ''iş ilanları'' verilerek yapılma nedeni de bu. Söz konusu içerikleri üretecek kişilerin şirket bünyesinde -kadrolu- olmasının en önemli sebebi şüphesiz, kurum adına konuşacak ve iletişimi yapacak kişinin markayı her yönüyle tanıması, içerikleri kolay üretebilmesi gereğinden doğmaktadır.

Bu noktada birkaç yıl önce gündeme gelen ‘’Bloggerlık bir meslek mi?’’ sorusunun cevabı da verilmiş oluyor. Evet, bloggerlık artık bir meslek. Bugün,nitelikli içerikler üreten bloggerlar hem kendi içerikleri ile maddi kazanç elde edebiliyor hem de bunu kurumsal bir firmanın çatısı altında gerçekleştirerek profesyonel bir meslek olarak icra edebiliyorlar.

3 comments:

Sercan Elçi said...

Haklısın! Umarım bende blogger olarak iş bulabilirim çok eğlenceli olur hemde ne demişler? Sevdiğin işi yaparsan hiç çalışmış olmazsın :)

Hayat Müzik said...

Tüm blog yazarlarının ortak isteği bu :)

Kibele Demirbas said...

evet bende bir moda dergisinden teklif almış büyük isteklede çalışmıştım ama dergi basılmadı :(((( kader diyelim :)