Wednesday, July 7, 2010

RÖPORTAJ: ÖZLEM TEKİN



4 yıllık bir aranın ardından ‘’Bana Bi’şey Olmaz’’ ile dinleyici ile buluştunuz.Önceki albümlere göre farklı bir müzisyen kadrosu görüyoruz albümde ..Öncelikle bu ekip nasıl bir araya geldi?


Albümde adı geçen bütün müzisyenler zaten çok yakın dostlarımız.Böyle bir sounda karar verdikten sonra ekibi de hep birlikte kurduk.

İlk video klibin ardından çok geçmeden ikinci klip ‘’Kimse Bilmez’’e geldi..’’Yüzde Seksen’’ de çok öne çıkmıştı..’’Kimse Bilmez’’ i tercih etmenizin özel bir sebebi var mı?

Herkese göre öne çıkan şarkılar değişiyor.Biz, yapımcımız,fan club üyelerimiz ve dostlarımızla epey geniş bir fikir teatisinde bulunuyoruz.Kısa aralarla çekmemizin sebebi;bu albüme 6-7 klip planlamamız.

İlk kez bir cover şarkı Özlem Tekin albümünde yer aldı..’’Aslan Yarim’’ nasıl dahil oldu albüme?

Tahsin Endersoy'un farklı bir proje için yaptığı bir düzenlemeydi.Dinleyince çok beğendik.Türkünün hikayesini de öğrenince çok etkilendik.Hadi yapalım dedik.

Bana göre albümün en güzel sürprizi,yıllar önce Levent Yüksel’e verdiğiniz ve o dönemde de sizin vokalinizle büyük beğeni toplayan ‘’Sen Anla’’nın albüme girmesi..O dönemde sizin de aklınızda mıydı,’’Sen Anla’’yı yeniden yorumlamak?

Hayır o dönem hiç aklımda yoktu.Repertuar aşamasında birden çıktı fikir.Çok ta güzel oldu.


Farklı solistlerin repertuarında Özlem Tekin imzalı şarkılar görebilecek miyiz yine?En azından şu sıralar var mı böyle sürprizler..

Şimdilik yok ama bu işler hesaplı kitaplı olmuyor.Her an her şey olabilir.

Türk rock müziğinin en önemli isimlerinden birisi olarak ve aynı zamanda yakın zamanda yeni bir albümle dinleyici ile buluşan bir solist olarak Türkiye müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz?Yapılan işler,gidişat nasıl Özlem Tekin
’e göre?

Berbat…..

Yıllardır sahne performanslarınızla hep ses getirdiniz.Özlem Tekin’inin sahne performansını nerelerde önümüzdeki zaman diliminde nerelerde izleyebileceğiz ?

Henüz belli bir program yok.Ama çok güzel projeler var.Üzerinde çalışıyoruz.


İnternette Özlem Tekin fanları aktif olarak çalışıyorlar ve tüm sosyal paylaşım mecralarında albümünüzü,şarkılarınız destekliyorlar..Siz birebir yazışabiiyor musunuz onlarla?Ya da özel etkinlikler yapabiliyor musunuz fan club üyelerinizle?

Ben pek internete girmem ama telefonla konuşuyoruz,bazen buluşup bir şeyler içip sohbet ediyoruz.Konserlerimde de hep kulisime gelirler.

Yıllar önce ‘’The Ozz’’ projeniz vardı..O dönemde heyecanla ,müzik severler tarafından beklenen bir projeydi.Ancak daha sonra rafa kaldırıldı..Yeniden gündeme gelmesi söz konusu olabilir mi?


Hayır.O eski ekiple yapılan bir projeydi.Artık farklı bir ekiple beraberiz.80-90 ların Rock soundunun biraz modernize edilmiş halini çalıyoruz.

Yeni bir sinema filmi projeniz olduğunu duyduk..?Kimlerle çalışıyorsunuz,yeni filminizde?Ne zaman gösterimde olması planlanıyor filmin .. ?


Çimen Yapımın projesi.Volga Sorgu Tekinoğlu hem yazıp hem yönetti.Çok geniş ve kıymetli oyunculardan oluşan bir kadro var.Antalya Altın portakal Film Festivaline yetiştimeye çalışıyoruz.

Röportaj için teşekkür ediyoruz..Hayat Müzik Platformu okurlarına ve dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?


Cd satın alın yoksa sadece eskileri dinleyeceksiniz...

Röportaj:Ahmet ERTEN/Hayat Müzik/2010

No comments: