Saturday, March 28, 2015

BAHANELERİ ORTADAN KALDIRAN SİTE : http://www.paramiyonetebiliyorum.net/




Özel sektörde çalışan beyaz yaka insanları olarak yoğun iş hayatında ev- iş ve kendimizi geliştirebilmek adına aldığımız eğitimler arasında mekik dokuyoruz. Sabah erken saatlerde çıktığımız evimize bir o kadar geç saatte dönüyoruz. Bu rutin hayatın içinde zamanın nasıl geçtiğini, ayların yılların birbirini kovaladığını ancak geriye dönüp baktığımızda anlıyoruz. İşte bu hızlı akıp giden zamanı değerlendirmemizin bir takım yolları var. Kendimize yatırım yapmak da bunun en önemli yolu şüphesiz. Kendimize yatırım yapmanın çeşitli yolları var ama en sağlıklısı ve doğrusunun birikim yapmak ve paramızı iyi yönetebilmek olduğunu düşünüyorum. Bu konuda akıl verdiğime bakmayın sakın. Benimki sadece bir düşünce aşaması, ne yazık ki tam anlamı ile hayata geçiremedim ancak kendime aklı başında çok iyi bir rehber buldum. http://www.paramiyonetebiliyorum.net/’i ziyaret etmenizi ve adres defterinize kaydetmenizi öneriyorum. Kaydedin diyorum çünkü bu, çeşitli süreçlerde dönüp tekrar bakacağınız, bir rehber olacak sizin için. Birikim yapmak için en önemli sorun ya da engel ‘’paranın yetmemesi’’ olarak ifade edilir. Bu aslında zora girmemek için bir kaçış taktiği. Bu sitedeki eğitimleri incelediğimizde aslında pek çok ödemeye rağmen birikim yapabileceğimizi görüyoruz. Geliriniz ne olursa olsun bütçenizle orantılı olarak birikim yapabilirsiniz kolaylıkla. Sadece bunu bir plan/program dahilinde yapmanız ve sürdürülebilir bir çizgiye oturtmanız gerekiyor. Proje hakkında biraz daha detay verebilmek adına, bu projenin ne zaman ve hangi amaçla hayata geçirildiğini araştırdım. Buna göre "Paramı Yönetebiliyorum" projesi, Türkiye'de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirmiş. Proje T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla oluşturulmuş. Bu bilgiler önemli; çünkü bu eğitim programının ne denli ciddiye alınarak oluşturulduğunun göstergesi. 




Eğitimlere katılmanız ve projeden faydalanabilmeniz için iş hayatında profesyonel olarak çalışmanız da şart değil. Lise ve üniversite öğrencilerine özel eğitim programları da sitede mevcut. Özellikle bu bilincin küçük yaşlarda oluşturulması için kardeşiniz, çocuğunuz ya da o yaş grubundaki yakınlarınıza da önerebilirsiniz. Ağaç yaşken eğilir ne de olsa : ) 

Benim http://www.paramiyonetebiliyorum.net/ maceram henüz ilk ayında. Bu ay başarı ile gelirimle orantılı olarak birikim hesabımı oluşturdum. Ve bu uzun yolculukta eğitimler ve diğer bilgilerle birlikte geldiğim noktayı birkaç ay sonra ayrı bir yazıda özetlemeyi planlıyorum. Bu yazıdan sonra bir an önce siteyi incelemeniz ve daha güvenceli bir yarın için hazırlıklara başlamanızı öneriyorum.

1 comment:

cocugumlaeglenirken said...

İlk kez duydum ve cok tesekkurler . Harika bir yazı.