Friday, February 17, 2012

RÖPORTAJ: GÖKSEL

-Uzun süredir yeni şarkılardan oluşan bir Göksel albümü bekleniyordu ve nihayet daha fazla bekletmeden geldiniz. Albüm iyi ki de geldi. Bu kadar büyük ilgi toplamak ve beğeni kazanmak neler hissettiriyor size?

-İnsanın yaptığı işlerin beğenilmesi çok mutluluk verici bir olay. Yalnız olmadığımı hissediyorum.

-Her albümde aynı heyecanı yaşıyor musunuz? Yoksa albümün nerelere gideceğini, nasıl yürüyeceğini tahmin edebiliyor musunuz artık ?

-Tabi ki her albümün heyecanı bir başka oluyor. “Bende Bi’ Aşk Var” da bu heyecan  diğer albümlere nazaran biraz daha farklıydı. Geçen 4 buçuk yıllık süreçte iki farklı projeyle dinleyiciyle buluştuktan sonra, yeniden kendi şarkılarımla insanlarla buluşmak ayrı hisler yarattı.

- İlk klip ‘’Acıyor’’a çekildi. Şarkı kısa sürede dinleyiciyi yakaladı ama diğer yandan ‘’Unuttun mu Sahi’’, ‘’Aşkın Yalanmış’’ gibi şarkılar da ön plana çıktı. İkinci klip şarkısı belirlendi mi?

-Albüm çok yeni ve herşey çok güzel gidiyor. İkinci klip için  çalışmalara Mart ayının ortalarında başlamış olacağız. Şu an için hangi şarkıya klip çekeceğimize dair alınmış bir kararımız yok.

-Müzikal yolculuğunuzda mihenk taşı olan Alper Erinç’siz bir albüm ‘’Benden Bi’ Aşk’’. Ancak Ozan Çolakoğlu ile de takdir-e şayan bir uyum yakalamışsınız. Nasıl bir araya geldiniz?

-Alper de Ozan da çok başarılı işlere imza atmış isimler. Ozan ile tanışıklığımız çok eskilere dayanmış olsa da beraber çalışma fırsatını bu albümde bulabildik.Gerçekten de çok uyumlu ve eğlenceli bir stüdyo sürecinden sonra ortaya çıkan işin beni çok mutlu ettiğini söyleyebilirim.



-Albümde dikkat çeken bir diğer isim şüphesiz Mabel Matiz. Geçtiğimiz aylarda yayınladığı ilk albümü, özgün tarzı ile dikkat çekti Mabel Matiz. Siz onu ilk albümü öncesinde keşfetmiş olmalısınız?

-Mabel ile “Bende Bi Aşk Var” ın hazırlık aşamalarında,kendisinin albümü henüz çıkmamışken tanıştım. Mabel’in, farklı tavrıyla uzun vadede çok başarılı işlere imza atıp,kalıcı olacağını düşünüyorum.

-Geçtiğimiz günlerde Hayat Müzik’te önemli müzik yazarı Yavuz Hakan Tok sizinle ilgili yazdığı değerlendirme yazısında ‘’ Önceden de iyi yazardı Göksel ama bu albümde belli ki yaşadıklarının ve yaşının da verdiği olgunluk, bilgelikle daha da iyi yazmış’’ diyor. Bu albümünüzü çok iyi özetleyen bir değerlendirme bana göre de. Bu albümü diğerlerinden ayıran en büyük özellik bu farkındalık gibi.. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Hakan Bey’e de sizlere de olumlu görüşleriniz için teşekkürler ediyorum. Ben şarkılarımı hissederek yazıyorum. İçinde bulunduğum dönemde yaşadıklarımın,yaşça olgunlaşmamın elbette ki sözlere etkisi oluyordur.

-Albümdeki şarkıların başarısı kadar imaj, fotoğraf ve klip çalışmaları da önem arz ediyor. Yeni albümdeki imaj çalışması da çok beğenildi. Size göre imaj her albümde değişen bir ‘’proje’’midir?

-Esasında tam olarak bu albüme özel farklı bir imaj çalışması olduğunu söyleyemem. Özellikle saçlarımı kısaltmam , uzun zamandır düşünüp de cesaret edemediğim bir konuydu. Bu albüme denk gelmesi biraz tesadüf oldu. Bize dostane şekilde kapılarını açan Hollanda Konsolosluğu’nda,Cem Talu tarafından çekilmiş olan albüm fotoğrafları çok başarılı olunca”Acıyor”un klibini de Murat Onbul yönetmenliğinde yine aynı mekanda,aynı ruhla çekmeye karar verdik.Ortaya çıkan güzel ekiple hem fotoğraflar hem de videonun içimize sinen çok iyi işler olduğunu düşünüyorum.


-Ülkemiz müzik sektörü hakkında bir söz yazarı besteci ve şarkıcı olarak neler düşünüyorsunuz? Gidişat hakkında sizin görüşlerinizi almak istiyorum.

-Müziğin daha çok dijital ortama kaydığı günümüzde sektörün buna yavaş yavaş adapte olduğunu düşünüyor, gidişatın olumlu yönde olacağını umuyorum.

- Kendi şarkılarını üreten bir isim olarak, diğer sanatçı arkadaşlarınızın repertuarlarında yer almak gibi bir planınız var mı? Şarkılarınızı farklı isimlerden de dinleyebilecek miyiz?

-Şimdilik böyle bir projem yok ama ilerleyen yıllarda olur mu bilemem.

- Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorsunuz. Takipçilerinizden size nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

-Esasında sosyal medya içerisinde çok da eski sayılmam. İnsanlardan genelde olumlu eleştiriler alıyorum bu da beni olmlu yönde motive ediyor.

-Bir şarkı yazdığınız zaman, ilk olara kime dinletirsiniz? Dinleyici ile buluşmadan önce pek çok kişi dinliyordur mutlaka ama bu anlamda olmazsa olmaz bir isim var mı?

-Olmazsa olmaz diyebileceğim bir isim yok ama genelde ilk olarak ailem ve arkadaşlarıma dinlettiğimi söyleyebilirim.

-Bu keyifli röportaj için teşekkür ediyoruz. Son olarak Hayat Müzik Platformu takipçilerine ve dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?

-Hepsine sevgilerimi yolluyorum.

Ahmet ERTEN/Hayat Müzik/2012

No comments: