Saturday, June 28, 2014

HİPP MAMA'NIN DAĞITIM PROBLEMİ


Anne- baba olmanın insana nasıl sorumluluklar yüklediğini, bebeğinizle ilgili her konuda aşırı hassasiyet duyma eğiliminizi ancak bir anne-baba anlayabilir. O nedenle bu yazı da sadece anne ve babaları ilgilendirecektir şüphesiz. Milupa mamalarında yaşanan GDO skandalı bizleri de markadan koşar adımla uzaklaşmamız yönünde önlem almaya itti. Bu kadar güvendiğimiz bir marka hakkında yayımlanan haberler bir daha Milupa'yı kullanmamamız yönünde ciddi bir tecrübe oldu. Peki alternatif ne olacakı?

Yaptığım araştırmalar sonucunda, önerilerine güvendiğim kişilerden Hipp markasını kullanmam yönünde mesajlar aldım. Gerekli araştırmaları da yaptık ve Hipp kullanmaya başladık. Ancak görünen o ki Hipp maceramız da kısa sürecek. Çünkü markanın çok ciddi bir dağıtım sorunu var. Migros, Happy Center, Kiler, Uyum gibi çok sayıda mağazan sadece Migros ve Uyum'da bulunuyor bu mamalar. Ki bu iki mağazada da bu zamana kadar 3 numaralı devam sütünü sadece 1'er kez bulabildik. Neden gelmediğini sorduğumuzda, mağazalardan ''gelecek, dağıtım sorunları var'' gibi cevaplar alıyoruz. 1 yaşında bir bebeğiniz varsa bu devam sütleri sizin için su, ekmek kadar gerekli ve bulunması önemli. Şimdilerde elimizde birkaç kutu mamamız kaldı. O da bitince fellik fellik mağaza gezip HİPP aramak yerine alternatif farklı bir mama tercih etmeyi düşünüyoruz. 

Milupa'nın yaşadığı güven problemi sonrasında ciddi bir avantaj yaşayan bir marka böyle bir dönemde dağıtım problemi yaşatmamalıydı bana göre.. Reklam ve pazarlama iletişimi anlamında ne kadar aktif olursanız olun pazarlamanın 4 P'sinden dağıtımı yeterli derecede gerçekleştiremiyorsanız bir şeyler eksik kalır..

1 comment:

cocugumlaeglenirken said...

ahmet bey eczanelerde bulunmakta. Eczane ile iletişime geçerseniz istediğiniz mamadan istediğiniz kadar getirebilirler. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim mamanın eczaneden alınması daha iyi. Saklama şartları ve dağıtım kanallarınde depo şartları sağlık bakanlığı tarafından kontrol ediliyor.(denetleyenlereden biri de bendim.) sevgiler