Thursday, September 3, 2015

14. İSTANBUL BİENALİ BAŞLIYOR!


Kültür sanat meraklıları için güzel gelişmeler de olmuyor değil. Carolyn Christov-Bakargiev, TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori başlığıyla 14. İstanbul Bienali bu yıl 30'un üzerinde noktada 2 ay gibi bir süre boyunca izleyicilerle buluşacak.

14. İstanbul Bieanali'nde Neler Var?
  • 60’ın üzerinde sanatçının yanı sıra aralarında denizbilimci, hikâye anlatıcısı, matematikçi ve nörobilimcilerin de bulunduğu diğer katılımcılar, kolektif ve zamansız bir ortak düşünme deneyinde buluşacaklar. 
  • Bienalde, düşüncenin alabileceği formlar matematikle, fenle, bitkilerle ve sanatla içiçe araştırılacak. 
  • Bienal kapsamında aynı zamanda paneller ve okuma günleri gibi etkinliklerin olduğu kamusal program ile film programı da düzenlenecek.


14. İstanbul Bieanali Ne Zaman Başlıyor?

14. İstanbul Bienali, 2 Eylül’deki basın ve 3 - 4 Eylül’deki profesyonel ön izleme günlerinin ardından 5 Eylül Cumartesi günü meraklıları ile buluşuyor.

Nerelerde Olacak?

Boğaz hattı boyunca, Karadeniz’den Marmara Denizi’ne ve şehrin iki yakasında 30’un üzerinde farklı mekânda gezilebilecek. 
Başlıca mekanlar arasında Büyükada’daki Splendid Palas ve Troçki Evi’nin, Şişli’deki yeni Hrant Dink Vakfı binasının yanı sıra ARTER, İstanbul Modern, Masumiyet Müzesi, SALT Galata ve Depo yer alıyor.

Etkinlik programları ve 14. İstanbul Bienali hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 

No comments: