Thursday, November 20, 2014

BİR DENEYİM YAZISI : ''RESTORAN HAFTASI''


Dün akşam Dude Table’ın davetlisi olarak Restoran Haftası kapsamında Nişantaşı Midpoint’teydik. Yoğun iş gündeminin arasında keyifli bir akşam yemeği ve arkadaş sohbeti her zaman iyi gelir! Bir de bu sohbete eşlik eden yemek ve şarabınız istediğiniz gibiyse değmeyin keyfinize… 

Dün akşamki deneyim ve Restoran Haftası’ndan bahsetmek istedim size. 12 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında Dude Table organizasyonu ile  İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 şehrin 100’den fazla lezzet noktasında aynı anda kutlanacak olan etkinliğin amacı, gastronomi meraklılarını kaliteli ve rafine lezzetlerle buluşturmak. Bunu yıllardır gerçekleşiren başarılı organizasyonun bu seneki konsepti ise ‘’Ustalara Saygı’’ olarak belirlenmiş. Bu kapsamda etkinli restoranlarında Türk mutfağını yücelten çalışmaları ile şeflere ilham kaynağı olan Tuğrul Şavkay ve gastronomi dünyasına yön vermiş Escoffier, Paul Bocuse’un reçeteleri hazırlanacak.


Bu kapsamda İstanbul, Ankara ve İzmir’de şahane lokasyonlarda keyifli öğle ve akşam yemekleri yemeniz mümküm. Benim katıldığım lokasyon Nişantaşı Midpoint oldu. 

Menümüz ise:

Keçi Peynirli Bruschetta: Yemeğe güzel bir başlangıç için ideal. İş çıkışında sabırsızlıkla akşam yemeğinizi beklerken size başlangıçtan daha fazlasını sunuyor kesinlikle. Kıtır ekmek üzerine bol malzemeli ama bir o kadar da hafif.

California Chicken: Eğer acı ile aranız iyiyse kaçırmamanız gerektiğini söyleyebilirim. Şahane bir baharatla ve özel bir sunumla bütün günün yorgunluğunu unutabilirsiniz)
VİŞNELİ TART ( Tatlısız olmaz değil mi? Bu güzel yemeği, Türk kahvesi ve yoğun vişneli bir tartla bitirmek gerekiyordu.

2 Kadeh Kalecik Karası: Burada şarap tercihi size kalmış, dilerseniz Narince’de menü içinde opsiyonlu olarak sizin beğeninize sunulmuş.

Siz de en kısa zamanda Restoran Haftası'nın kutlandığı uygun lokasyonu buradan seçip, bu özel menüleri deneyimleyebilirsiniz.  

No comments: