Wednesday, February 12, 2014

PELİT ÇİKOLATA MÜZESİ SİZİ BEKLİYOR!





Çalışan insanların miskinlik günü Pazar günü, işini hakkıyla yapan iletişim danışmanlığına gönül veren Figen Kuranel'in davetiyle Pelit'te çikolata müzesi gezerek geçirdim. Saat 10.00 gibi brunchla başlayan etkinlik, kahvelerimizi de içtikten sonra Pelit'in fabrikasında şahane dokunuşlara imza atan BRN Mimarlık’ın sahibi Yüksek Mimar Baran Uyan Baran eşliğinde güzel bir turla devam etti.


Öncelikle Pelit'in fabrikasına bu kadar yakın otururken nasıl bu güzelliklerden haberdar olmamışım diye hayıflandım. Neyse ki bu keşif için çok da geç kalmadık. Pelit'in üretim fabrikası -fabrika denilince aklınıza gelen manzarayı lütfen hemen unutun- üretim dışında özel günler için hazırlanan meeting salonları, balo salonlarını da kapsıyor. Yani sadece üretimin yapıldığı bir fabrikadan söz etmiyoruz.

Çok sayıda bürokratın, toplantıları için burayı seçmeleri de elbette tesadüf değil. Toplantı salonunun akustiği ise çok önemli bir detay. Aşağıda gördüğünüz uzun masanın başında sessizce söylenen bir cümle masanın sonuna kadar gidebiliyor. 


Çikolata müzesi ise kelimenin tek anlamıyla insanı masal dünyasına çağırıyor. Bu daveti kabul ediyor ve gezdiğiniz sürece bir masal kahramanı zannediyorsunuz kendinizi. Özellikle çocuklarınızla kesinlikle gitmeniz gerekiyor bu muhteşem müzeye... Her şey çikolatadan olunca iştahınız da artıyor ev her şeyi yemek isteyebiliyorsunuz.

Küçük çikolata ikramları (fondü dahil pek çok çikolata), masal kahramanlarımızı bu noktada kurtarıyor!