Tuesday, June 11, 2013

RÖPORTAJ: CORNETTO ÜRÜN MÜDÜRÜ SEREN ÇANKIRI

Cornetto, bu zamana kadar çok sayıda reklam filminde müziği ön planda kullanan bir marka oldu.. Nil Karaibrahimgil’in ‘’Aşkım’la Erir Misin’’ , Yalın’ın son haftalarda her yerde dinlediğimiz ‘’Keyfi Yolunda, Aşkı Sonunda’’sı bunlardan birkaçı. Markanın ürün müdürü Eser Lapanta ile dosyamız için bir röportaj gerçekleştirdik.
 
Her marka ürünleri ve hedef kitlesi ile ilintili olarak çeşitli sponsorluk faaliyetlerinde bulunur. Amaç şüphesiz marka ile hedef kitlenin duygusal bir bağ kurması ya da marka algısının istenilen yönde oluşması /değişmesidir. Bu dosyamızda markaların etkinlik yönetimlerini elbette ‘’müzik’’ perspektifinden inceledik.


Müziğe yatırım yapan markalardan Cornetto İle dosyamıza devam ediyoruz Bu kez konuğumuz  Cornetto’nun  ürün müdürü Eser  Lapanta oldu.

 Cornetto Ürün Müdürü: Eser Lapanta
-Cornetto markası olarak, reklam filmlerinizde müzik enstrümanını  sıkça kullanıyorsunuz . Son olarak Yalın’la birlikte ortak bir çalışmaya imza attınız. ‘’Keyfi Yolunda, Aşkı Sonunda’’ şarkısı ve video klibi bir Cornetto reklamı olmaktan çıkıp, listelerde yer alan bir şarkı haline geldi. Bu proje nasıl ortaya çıktı? Çalışacağınız müzisyeni nasıl belirlediniz?
Aşkın resmi dondurması Cornetto olarak misyonumuz gençlere aşkı korkusuzca yaşadıklarında aşkın onlara neler verebileceğini göstermek. Cornetto için aşk, bir varış noktası olmaktan öte bir yolculuk. Cornetto olarak gençlerin de bu yolculuktan olabildiğince keyif alması bizim için çok önemli bir konu.  Tüm bunlar ışığında bu sene sloganımız “Keyfi yolunda aşkı sonunda”yı yaratarak gençlerin karşısına çıktık. Gerek yeni sloganımızı tüketicilerimize öğretmek gerekse global Cornetto marka ekibi tarafından yaratılan ‘’Aşktan Hikayeler’’ isimli kısa aşk filmlerini daha çok paylaşılır hale getirmek için bizler de Türkiye’de ünlü şarkıcı Yalın ile işbirliğine gittik. İşbirliğimiz kapsamında Yalın, filmimizde aşkın sesi rolünde yer alırken filmin soundrack’i için de keyfi yolunda aşkı sonunda isimli şarkımızı yarattı. Sanatçının aşk eksenindeki duruşu ve markaya uygunluğundan dolayı  Yalın ismi ilk ortaya atıldıktan çok kısa bir süre içerisinde anlaşma sağlandı. Sonuç olarak, ortaya milyonlarca genç tarafından izlenen bir film ve bir klip ortaya çıktı.


-Elbette bu zamana kadar tek yaptığınız proje Yalın’ınki değildi. Daha önceden de Nil Karaibrahimgil’le yaptığınız ‘’Aşkımla Erir Misin?’’ reklamlarınız uzun süre konuşulmuştu. Müzik, markanız için ne ifade ediyor?
Takdir edersiniz ki aşkı sahiplenen bir marka olarak pazarlama miksimizde müziğin yeri ve önemi çok büyük. Gençler çok hızlı değişen ve doğru iç görüleri toplayabilmek için çok yakından takip etmeniz gereken bir hedef kitle. Gençler özelinde değişmeyen tek şey ise kendilerini ve aşklarını ifade ederken müziğe duydukları ihtiyaç. Aşkın resmi dondurması Cornetto olarak bizler de yıllardır gençlere aşklarını daha rahat ifade edebilmeleri için marka konumlandırmamıza paralel olarak müziği pazarlama iletişimlerimizde kullanıyoruz. Müziğin evrenselliği ve duyguları karşı tarafa geçirmedeki etkinliğini düşününce müziğin her zaman pazarlama planlarımızdaki yerini koruyacağını söyleyebiliriz.


-Cornetto’nun müzikle ilişkisi sadece reklam filmleri ile mi sınırlı? Sponsorluk çalışmalarınızda konser ve benzeri etkinliklere yer veriyor musunuz? 
Reklam filmleri ile geniş kitlelere ulaşmak tabi ki en büyük önceliğimiz. Diğer taraftan gençlere birebir dokunmak ve onlara unutamayacakları deneyimleri yaşatmak Cornetto olarak pazarlama planlarımızda her zaman yer verdiğimiz bir konu. Bu sene birebir Cornetto Band isimli üniversite aktivasyonumuzla gençleri sahneye çıkararak sevdikleri şarkıları çalmalarına olanak tanıdık. Sahneye çıkan gençlerin enstrümanları ise Cornetto’ları oldu. Seçtikleri şarkıları çalabilmek için önlerindeki ekranlarda akan görseller ışığında Cornettolarını doğru zamanda yalamalarının gerektiği bu aktivasyonumuz gençler tarafından oldukça çok sevildi.


Üniversite aktivasyonlarımızın dışında bu sene Yalın ile beraber Ağustos ayında başlayıp Eylül’e kadar devam edecek bir konser serisi üzerinde çalışıyoruz. En yakın zamanda bu güzel haberi ve konser detaylarını basın ile paylaşacağız.




-Alternatif müzik etkinliklerine focuslanıp, daha niş bir kitleye hitap etmek mi yoksa popüler müziğe odaklanıp daha mass medyaya ve dolayısı ile geniş kitlelere ulaşmak mı hedefiniz?
Külahta dondurma pazarının lideri olarak alternatif ufak gruplardan ziyade olabildiğince çok tüketicimizi kucaklamaya çalışıyoruz. Bu yüzden seçtiğimiz müzik tarzı ve etkinlikleriyle her zaman daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz.

-Cornetto olarak, pazarlama iletişimi faaliyetlerinizde müziğe odaklanmaya devam edecek misiniz? Yakın dönemdeki projelerinizi öğrenebilir miyiz?
Bu sene sizin de bahsettiğiniz gibi Yalın’ın Cornetto için yaptığı Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda şarkısı çok sevildi. Şarkımız ttnet müzik, Itunes gibi müzik indirme ve dinleme platformlarında haftalardır bir numara. Şarkımız için yaptığımız klibimizle toplamda 25 milyon izlenmeye ulaştık. Bizler de bu başarılı işbirliğini yaz aylarında sahil beldelerinde yapacağımız bir konser serisi ile taçlandırmak istiyoruz. Henüz netlik kazanmamakla birlikte çok yakın bir zamanda bu güzel haberi ve konser detaylarını paylaşacağız. Son olarak, yine önümüzdeki sene yapacağımız işlerde yeni şarkılarımızla gençlerin karşısına çıkacağımızın müjdesini verebiliriz.

Röportaj: Ahmet ERTEN/ Hayat Müzik/2013

No comments: