Tuesday, December 4, 2012

RÖPORTAJ: NÜKHET DURU




''Mutluyum, Gururluyum, Heyecanlıyım...''
 
-Ha çıktı çıkacak derken yıllar sonra gelen bir Nükhet Duru albümü ‘’Tam Zamanında’’ Öncelikle kişisel olarak merakımı gidermek için soracağım neden bu kadar uzun ara? Neydi bunca zaman içinize sinmeyen?

- Benden beklenen mükemmeli bilmenin kaygıları ve çalışıp yapılan kayıtları bile tedirginlikten vazgeçip kullanamama. Ayrıca annem ile geçen uzun hastalık dönemi de moralimi ve enerjimi düşürüyordu. Kısmete inanmak gerek! Zamanı tam şimdiymiş..

-Ve şimdi ‘’Tam Zamanında’’ ile tabiri caizse dostu düşmanı çatlatıyorsunuz. Albümdeki ekibinizden söz eder misiniz biraz? Bu albümde kimler Nükhet Duru’ya yol arkadaşlığı yaptı?

- Şahane bir ekiple çalıştım.En sevdiğim en kıymetli arkadaşlarım, demlenmiş rengi en güzel doslarımla birlikte harika bir dönem geçirdik. Birleştirici 'kişimiz' stüdyo canavarı Sezen Aksu idi:)) Bazı günler aç, susuz, ihtiyaç molasız çalıştık:)  Ama kahkaha ve gözyaşı eksikliği duymadan. Sezen Aksu, Şehrazat, Nazan Öncel, Sıla, Mustafa Ceceli, Ambulans grubu,Sunay Özgür, Fatih Kısaparmak söz ve besteleri ile  Ozan Bayraşa, Aytuğ Yargıç, Ender Akay, Murat Bulut ve Özgen Akçetin müzikal kimlikleriyle ekibizimde yer aldılar. Biz kocamaaan bir ekibiz:)

- Uzun uzun dinlenecek, yıllara yayılacak bir albüm ‘’Tam Zamanında’’. Herkesin kısa sürede edindiği izlenim bu. Bunca albüm arasında bu kadar kolay ve kısa bir sürede bu cümleleri duymak neler hissettiriyor size?

- Mutluyum, gururluyum, heyecanlıyım. Bundan sonrakinin telaşı, garip duygular. Ve pek tabidir ki, dinleyicinin gerçek müziğe özleminin tarifsiz sevinci.



''Ben Yapımcı Değilim. Bu Ayrı Bir Tecrübe Gerektirir. Bir Artist Bunu Yapmamalı Bence...''
 
-Uzun zamandır beklenen bu albümünün tanıtım sürecinde neler planlıyorsunuz? Klip, imza günü, konser…

- Radyo ve klip çalışmalarıyla başlıyoruz. Tv'deki programlarda kültür-sanat programlarını yeğliyoruz.Bu albümün bütün şarkılarını kliplendirme arzusundayım. Planlarımıza göre de ilk klipler 'Sizli Bizli' ve 'Hicran'a çekiliyor. Bu arada sahne çalışmalarınm da tüm hızıyla devam ediyor. Şubat itibariyle de tüm Türkiye'deki dinleyicilerimle kucaklaşabileceğim, bir turne planlıyoruz.

-Milliyet Sanat Dergisi’nde Yavuz Hakan Tok’a ‘’ İş bir albüm üretmeye gelince, bir tek siz ve kalbiniz kalamazsınız. Sistemin olmazsa olmazları devreye girer. Ben o tarafını beceremedim’’ demişsiniz. Bu albümde ne değişti? Görüyoruz ki hem müzikalite olarak dinleyiciler mutlu hem de siz mutlusunuz…

- Evet. Herkesin zevki aynı değildir. Ben müziğe bütün şarkılara aşık biriyim. Ama yapımcı olamam. Çünkü bu ayrı bir meslek ve tecrübe gerekir. Bir artist bunu yapmamalı bence. Sanatçı tamamen sanatına ve işine odaklanmalı. Diğer işleri de güvendiği profesyonellere bırakmalı. Bu albümde çok şanslıyım. Güvendiğim bir ekiple birlikteyim.
''Sezen'in Duyguları Çoştu''

- Albümde pek çok Sezen Aksu şarkısı var. Sezen Aksu ile olan müzikal birlikteliğinizden söz eder misiniz? Kimyanız çok uyumlu gözüküyor.

- Uyumlu gözüken kimya yıllara yayılmış kardeş halini almış arkadaşlığımızdır. Aslında başında yalnız iki şarkılık bir çalışmaydı. Ama öyle keyifli, hüzünlü, acılı, neşeli günler yaşayınca Sezen'in duyguları coştu. Ben okudukça onun yüzündeki tatmin duygusu hala gözümün önünde:)

- Müzik sektörü pek çok açıdan büyük değişimler yaşadı/yaşıyor. Artık milyonluk albüm satışları tarih olmuş durumda… Başarı dijitalde dinlenmek, sosyal medyada konuşulmak gibi algılanıyor. Sizin başarı kriterleriniz neler?

- İyi bir yapıt yolunu bulur. Dünya değişiyor. Şartlar değişiyor. Bütün kriterler de öyle. Elbette yasal dinlenenenler mutlu eder bizleri. Ama bazı albümler saklanmak içindir. Sahip olma duygusu bitmez. Günlük dinleyip tüketilip yenisine bakılacak şarkılardan oluşmadı bu albüm. Sosyal medya daha ilk gün bunun farkına vardı. Ne mutlu bana...

-Son olarak Hayat Müzik Platformu okurlarına neler söylemek istersiniz?

- Bana ve yapmak istediklerime saygıyla, sevgiyle, özlemle yaklaşmalarına teşekkür ediyorum. Yazdıkları olağanüstü cümleleri oldukça şevk geliyor... Bizler hep biraz daha sevgi için kendini telef eden büyümemiş çocuklarız. En büyük ödülümüz dinleyicinin ilgisi.

Röportaj: Ahmet ERTEN/Hayat Müzik/2012

No comments: