MUTFAK BİR SANATSA, SANATLA MI DOYUYORUZ?
Hayallerinin peşinden koşan ve
işini tutkuyla yapan insanların hayat içerisinde her zaman daha ayrıcalıklı
olduğunu düşündüm. Bu ayrıcalığı da kimse ona vermez çalışarak, sabrederek bizzat kendisi yaratır. Çünkü yaşadığı her günü aşkla karşılamak, zorunluluklardan
sıyrılarak tercihleri ile hayatta kalabilmek ciddi bir meziyettir. İstediği işi
yapan bir yandan da hayallerini gerçekleştiren insan mutludur aynı zamanda.
Etrafındaki herkesi de mutlu etmeyi bilir bu enerji ile.
Birkaç yıl önce bir etkinliktetanıştığımız ve workshop gerçekleştirdiğimiz Osman Bahadır da hayallerinin
peşinden koşanlardan.
Osman Bahadır daha küçük yaslarda
annesinin yaptığı lezzetli yemeklerin içindeki baharatların kapalı kutularda
bir dolapta yan yana lego gibi dizilmiş olduğunu keşfettiği noktada evin en
güzel odasının "İskenderun’daki mutfak" olduğunu anladı! On beş
yıllık profesyonel mutfak serüvenine Başkent Üniversitesi, İşletme 2. sınıf öğrencisi
iken sekiz ay bulaşık yıkayarak adım attı. Daha sonra Ankara Hilton'da, Şef
Wolfgang Godl liderliğinde iki sene mutfak stajını tamamladı. Üniversite eğitimini
ve mutfak stajını tamamladıktan sonra hayalini uzun yıllardır kurduğu dünyanın
sayılı aşçılık okullarından biri olan Culinary Institute of America'da şeflik
ve şarap eğitimi aldı. New York'da sırasıyla Turkish Kitchen ve New York
Times'dan yıldızlı Tabla ‘da soğuk şefliği yaptı. Acımasız geçen dört yıllık
New York deneyiminden sonra Four Seasons Bosphorus'da soğuk şefi olarak mutfak
hayatına devam eden Bahadır, mutfak kariyerinde oldukça değerli bir yer olan
Mutfak Sanatları Akademisi'nde eğitmen şef olarak pozisyon alırken aynı zamanda
Tefal markası araştırma-geliştirme
ve pazarlama şefi olarak görev aldı. Kariyerine radikal bir şekilde renk
katarak Unilever Gıda'nın Türkiye'den sorumlu şefi pozisyonuna transfer olarak,
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi'nin direktörlüğünü yaparak mutfak
kariyerine devam etti. Osman Bahadır şu an restoran açmak isteyen yemek düşkünlerine
danışmanlık hizmeti veriyor.
Osman Bahadır şimdilerde Bonart Sanat Galeri’sinde bizzat kendisi tarafından mekan ve yemek
fotoğraflarını çektiği 30 eseri meraklısı ile buluşturuyor. Sergi için hazırlanan
basın kitinde ‘’Mutfak bir sanatsa, sanatla mı doyuyoruz?’’ diye sorguluyor ve devam ediyor ‘’Kullandığımız
malzemeler, çalışma disiplinimiz, tablo gibi hazırladığımız tabaklar, giydiğimiz
beyaz havalı ceketler, çorbanın içindeki kereviz sapını 2 cm kalınlığında
kesmemiz... Yemek yapmak ve yemek yemek dünyanın oluşumundan beri yapılan bir şeydir.’’
diye ekliyor.
Sergiyi 07.01.2015-19.01.2015 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Sergiyi 07.01.2015-19.01.2015 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment