Tuesday, January 13, 2015

KİTAP ÖNERİLERİ : ''MEYHANEDEYİZ YİNE BU GECE'' VE ''YOLDAN GÖNÜLLÜ ÇIKTIM''

Soğuk kış günlerinde evde keyifle kitap okumak gibisi yok. Güzel bir kahve, sessizlik ve sevdiğiniz kitapları okumak günü kurtarmanın en güzel yolu. Bu nedenle size 2 kitap önerim olacak. Esen Kitap etiketi ile yayımlanan önereceğim kitaplardan ilki Ufuk Kaan Altın imzası taşıyan ''Meyhanedeyiz Yine Bu Gece''. İlk kitabını Mey İçki'nin katkıları ile yayımlayan yazar, sıcak, samimi meyhaneleri seçtiği ve içki masasında sofraya eşlik eden hikayeleri ikinci kitabı ''Meyhanedeyiz Yine Bu Gece''de sofraya eşlik eden muhabbetlere de yer vermiş. Meyhane kültürünü hayatının içinde yaşayanlardansanız bu kitap sizin için hem bir rehber olacak hem de kitabı keyif alarak okuyacaksınız.


Önerebileceğim ikinci kitap ise Esen Kitap'ın ''Yoldan Çıkartan Kitaplar'' serisi kapsamında yayımlanan ''Sabah sekiz akşam beş rutininden çıkmak, yollara düşmek, bir meyveyi dalından koparıp yemek, hiç tanımadığınız insanlara hayattaki en yakınınızmışçasına güvenmek, daha önce hiç görmediğiniz kişilere evinizin kapılarını açmak güzeldir.'' mottosu ile okurlarla buluşan seriden Beliz Kudat imzalı ''Yoldan Gönüllü Çıktım''


Beliz Kudat’ın kurumsal hayatı bırakarak bir yetimhanede gönüllü çalışmak üzere Guatemala'ya gidişini, o coğrafyadaki gönüllülük deneyimlerini ve Guatemala, Meksika, Belize, Honduras ve El Salvador seyahatlerini günce şeklinde anlatıyor. Beliz Kudat, mahkum olduğumuzu sandığımız çalışma hayatından çıkıp giderek de farklı bir hayatın kapılarını aralayabileceğimizi gösteriyor bizlere. 

 

No comments: